Bissegem, 30 juli De rondrit van de Vlaamse Ardennen had haar vertrekpunt in het West- Vlaamse Bissegem. Er waren een dertigtal Peugeot’s op de afspraak en deze mochten uitzonderlijk op het gemeenteplein recht tegenover de zaak ’t Verschil parkeren. Tijdens het ontbijt gingen de hemelsluizen genadeloos open maar bij aanvang van de toertocht werd het weer veel rustiger. De zon was zelf van de partij! Lionel, waar ben jij deze mooie landelijke wegen gaan uitzoeken en hoe heb je dat allemaal aan elkaar geknoopt? Gewoon een prachtige rondrit en een voortreffelijk, foutloos roadbook dat zelf voor alleen rijders goed te volgen was. Ook de Paterberg en de oude Kwaremont stonden op het parcours. De middag locatie waar de pick-nick kon gegeten worden bovenaan op de Kluisberg, was een schot in de roos. De totale rondrit was een stevige kluif van een 135 kilometers. Moe maar voldaan hebben wij onze gegrilde beenham verorberd en jawel de hemelsluizen gingen opnieuw openstaan om deze mooie dag af te sluiten!
Schaffen, 12 en 13 augustus Het weekend van onze jaarlijkse clubstand in Schaffen voor de Oldtimer drive/fly-in. Na een natte zaterdagvoormiddag, brak de zon ’s middags door en kregen we nog veel bezoekers over de vloer. Op zondag scheen het zonnetje van ’s morgens vroeg en onze privéparking stond al snel vol met een 30-tal blinkende Peugeots. Er is een massa volk, goede sfeer, een echte top-editie van deze 38e Fly en Drive In.
Voeren, 20 augustus Afspraak aan de hypodroom te Tongeren, een prachtige locatie ergens waar je anders nooit zou komen, tenzij je de streek met een Vespa zou willen verkennen. Hier is namelijk een prachtige Vespa verhuurdienst gelegen. Deze mooie Vespa’s waren al een bezienswaardigheid op zich. Het ontbijt was fenomenaal groots: van vers gebakken eieren, spek, andere vleessoorten, kaas, groenten, brood, chocoladekoeken tot over de traditionele ontbijt attributen als yoghurt, confituur, choco, … teveel om op te noemen en allemaal op te eten! De rondrit in Voeren was grandioos, alleen de streek met zijn prachtige heuvellandschappen, riviertjes, wandel – en fietsroutes is de moeite waard. Dit hebben wij in de voormiddag duidelijk opgemerkt door de honderden fietsers en wandelaars welke wij onderweg hebben gekruist. Het panoramische uitzicht bij het Drielandenpunt in Vaals is adembenemend, net zoals de beklimming van de uitkijktoren zelf. De namiddagrit was even mooi als s ’morgens. Als afsluiter had de Jos een BBQ geregeld aan diezelfde hypodroom waar wij ’s morgens waren vertrokken. Ook nu was er eten in overvloed. Wat een prachtige rondrit en wat een tot in de puntjes verzorgde maaltijden!
Anthisnes, 10 september Anthisnes “Télévie” 2023 was op 10/09 met haar “Rétro Mécanique” aan haar tiende editie toe. De organisatoren, waaronder ons clublid David Colinet en zijn echtgenote Annette, zijn mede de drijvende kracht achter het jaarlijkse evenement dat geld inzamelt voor de strijd tegen kanker. Maar hun activiteiten gaan over het ganse weekend en ook tijdens het jaar zijn er allerlei andere evenementen voor: TÉLÉVIE, solidariteit in het teken van kanker. In de belangrijkste dorpsstraat hadden zich zondag verschillende handelaars met hun leuke standjes verzameld. Ook oldtimer tractoren waren aanwezig alsook Trickers die met gegadigden, rondjes reden voor het goede doel. Het was bloedheet maar toch zijn een veertigtal voertuigen alle merken en motoren afgezakt naar het kleine dorpje in de Luikse Condroz. Vanuit de Peugeotclub waren wij slechts met vier leden aanwezig. Wij hebben de rondrit van een honderdtal kilometers dan ook gezamenlijk en op eigen tempo gereden. Gelukkig was er iemand onder ons die een flesje cava in zijn frigobox had meegenomen, zelfs een tafeltje en stoelen bij had, opdat wij ergens halverwege de velden rustig een aperitiefje konden drinken… tot er plots een landbouwer opdook met een reusachtige schijveneg cultivator en onze rust met een lage zandwolk en onnoemlijk geratel kwam verstoren. Na de rondrit was er als maaltijd keuze uit pasta (gewone of met vier kazen) of een mooie vleesschotel. Na de dorst gelaafd te hebben, het orkest en zangeres getrotseerd te hebben, volgde nog een kleine wandeling in de dorpsstraat, waarna wij besloten naar huis toe te gaan. Er wachtte ons nog een hele rit!
40 jaar 205 te Buren, Nederland Op 17 september zijn zo’n 428 eigenaars van een 205 voor de 40ste verjaardag van de wagen afgezakt naar Buren in Nederland, bij Visscher Classique. Eerder dit jaar, meer bepaald deze zomer op 07-08-09 juli had een gelijkaardig evenement plaats in Sochaux. Visscher Classique is een bedrijf of beter een waar automuseum waar bepaalde Franse merken het voor het zeggen hebben. Heel bijzonder is dat je er ook voertuigen kunt huren voor feesten en andere evenementen of gewoon om zelf een ritje mee te maken. De voertuigen verkeren trouwens allemaal in een prachtstaat! De aanwezigen deelnemers voor de 40ste verjaardag kwamen van over gans Europa en ook een 40-tal Belgen (al of niet leden van de Peugeot Club Belgium) hebben de landsgrens overgestoken. Deze waren trouwens zeer enthousiast over het evenement en de praktische organisatie van het gebeuren. Dat de 205 uitgegroeid is tot een zeer geliefd model onder de Peugeot liefhebbers, is hier dus duidelijk gebleken.

Blog

De Peugeot Club De Peugeot Club