Een club met allure toont zijn klauwen _____
Voeren, 20 augustus Afspraak aan de hypodroom te Tongeren, een prachtige locatie ergens waar je anders nooit zou komen, tenzij je de streek met een Vespa zou willen verkennen. Hier is namelijk een prachtige Vespa verhuurdienst gelegen. Deze mooie Vespa’s waren al een bezienswaardigheid op zich. Het ontbijt was fenomenaal groots: van vers gebakken eieren, spek, andere vleessoorten, kaas, groenten, brood, chocoladekoeken tot over de traditionele ontbijt attributen als yoghurt, confituur, choco, … teveel om op te noemen en allemaal op te eten! De rondrit in Voeren was grandioos, alleen de streek met zijn prachtige heuvellandschappen, riviertjes, wandel – en fietsroutes is de moeite waard. Dit hebben wij in de voormiddag duidelijk opgemerkt door de honderden fietsers en wandelaars welke wij onderweg hebben gekruist. Het panoramische uitzicht bij het Drielandenpunt in Vaals is adembenemend, net zoals de beklimming van de uitkijktoren zelf. De namiddagrit was even mooi als s ’morgens. Als afsluiter had de Jos een BBQ geregeld aan diezelfde hypodroom waar wij ’s morgens waren vertrokken. Ook nu was er eten in overvloed. Wat een prachtige rondrit en wat een tot in de puntjes verzorgde maaltijden!
40 jaar 205 te Buren, Nederland Op 17 september zijn zo’n 428 eigenaars van een 205 voor de 40ste verjaardag van de wagen afgezakt naar Buren in Nederland, bij Visscher Classique. Eerder dit jaar, meer bepaald deze zomer op 07-08-09 juli had een gelijkaardig evenement plaats in Sochaux. Visscher Classique is een bedrijf of beter een waar automuseum waar bepaalde Franse merken het voor het zeggen hebben. Heel bijzonder is dat je er ook voertuigen kunt huren voor feesten en andere evenementen of gewoon om zelf een ritje mee te maken. De voertuigen verkeren trouwens allemaal in een prachtstaat! De aanwezigen deelnemers voor de 40ste verjaardag kwamen van over gans Europa en ook een 40-tal Belgen (al of niet leden van de Peugeot Club Belgium) hebben de landsgrens overgestoken. Deze waren trouwens zeer enthousiast over het evenement en de praktische organisatie van het gebeuren.  Dat de 205 uitgegroeid is tot een zeer geliefd model onder de Peugeot liefhebbers, is hier dus duidelijk gebleken.
Anthisnes, 10 september Anthisnes “Télévie” 2023 was op 10/09 met haar “Rétro Mécanique” aan haar tiende editie toe. De organisatoren, waaronder ons clublid David Colinet en zijn echtgenote Annette, zijn mede de drijvende kracht achter het jaarlijkse evenement dat geld inzamelt voor de strijd tegen kanker. Maar hun activiteiten gaan over het ganse weekend en ook tijdens het jaar zijn er allerlei andere evenementen voor: TÉLÉVIE, solidariteit in het teken van kanker. In de belangrijkste dorpsstraat hadden zich zondag verschillende handelaars met hun leuke standjes verzameld. Ook oldtimer tractoren waren aanwezig alsook Trickers die met gegadigden, rondjes reden voor het goede doel. Het was bloedheet maar toch zijn een veertigtal voertuigen alle merken en motoren afgezakt naar het kleine dorpje in de Luikse Condroz. Vanuit de Peugeotclub waren wij slechts met vier leden aanwezig. Wij hebben de rondrit van een honderdtal kilometers dan ook gezamenlijk en op eigen tempo gereden. Gelukkig was er iemand onder ons die een flesje cava in zijn frigobox had meegenomen, zelfs een tafeltje en stoelen bij had, opdat wij ergens halverwege de velden rustig een aperitiefje konden drinken… tot er plots een landbouwer opdook met een reusachtige schijveneg cultivator en onze rust met een lage zandwolk en onnoemlijk geratel kwam verstoren. Na de rondrit was er als maaltijd keuze uit pasta (gewone of met vier kazen) of een mooie vleesschotel. Na de dorst gelaafd te hebben, het orkest en zangeres getrotseerd te hebben, volgde nog een kleine wandeling in de dorpsstraat, waarna wij besloten naar huis toe te gaan. Er wachtte ons nog een hele rit!
SPA, 29/09-1/10 Ter gelegenheid van de 30e verjaardag van de Spa 6 hours stonden we met onze clubstand in de paddockzone op het circuit van Spa Francorchamps. Het thema van onze stand was de viering 75 jaar 203, en er stonden dan ook 2 exemplaren te "blinken" in onze tent. En die tent was nodig want op vrijdagavond gingen de hemelsluizen helemaal open, op het circuit was het dan ook een komen en gaan van de “pacecar” tijdens de races en de Qualifying voor de 6h, spektakel verzekerd. Gelukkig was de zon terug van de partij op zaterdag en zondag en konden we nog ten volle genieten van de vele races in de verschillende categories. Zondag was voorbehouden voor leden van Behva. Behva, die in samenwerking met Roadbook (de organisator van de 6h) een aantal parade ronden, Pre-war sessies en races voor Single Seaters hadden voorzien. Onze stand lokte veel volk, we kregen vele positieve reacties en hadden leuke gesprekken met passanten. We blikken terug op een zeer geslaagd race-weekend. NAMEN, 15 oktober 15 oktober, de sluitingsrit van 2023, we zijn uitgenodigd bij Garage Schyns Namur voor het ontbijt en start van de rondrit. We bedanken de medewerkers van de garage voor hun onthaal en vertrekken met een 30 tal auto’s richting Hastière. De zon is reeds van de partij als we via kleine dorpjes en zeer rustige wegen naar de grotten van Pont d’Arcole rijden waar een bezoek gepland is. Na het bezoek is er gelegenheid om iets te drinken en kon je ook een nieuw item van de club aanschaffen: nummerplaathouder met Peugeot Club Belgium logo. We vervolgden onze rit richting de middagstop naar het restaurant "Les Sorbiers” te Heer, waar we van een heerlijke lunch konden genieten. We feliciteerden de(die dag) jarige deelnemer en vervolgden onze weg via het foutloos roadbook langs prachtige vergezichten, bossen, gezellige dorpjes naar het eindpunt van de rondrit. Na de afscheidsdrink bedanken we de organisator voor deze leuke en gezellige zondag. RAVELS, 28 - 29 oktober In het weekend van 28 en 29 oktober waren we aanwezig met onze clubstand op de oldtimer&vintagebeurs te Ravels, in het noorden van ons land. Ons thema was de viering van 40 jaar 205 en 55 jaar 504. Door een samenloop van omstandigheden geraakte zowel de 504 als de voorziene 205 niet ter plaatse, maar door de bereidwillige hulp van onze leden hadden we al snel 2 andere auto’s en een bromfiets op de stand staan. In de hallen van de beurs opvallend veel Peugeot’s en ook in de afdeling wisselstukken veel Peugeot materiaal. Het was er gezellig druk en vele leden kwamen langs voor een leuke babbel. We konden ook een clublid in de “bloemetjes" zetten met zijn diploma van 40 jaar !!! lidmaatschap, proficiat!
Zaterdag 4 november, Frans en Filip nodigen ons uit voor een babbelavond. Het begint stilletjes aan een traditie te worden, maar ze doen het graag zeggen ze, en wij komen natuurlijk graag! Zoals steeds worden we verwend met lekkere hapjes en drankjes. De sfeer was gezellig en voor wij het wisten was het alweer tijd om afscheid te nemen. Bedankt Frans en Filip voor de leuke avond!

Brussel, 17-18-19 november

Ter gelegenheid van Interclassics Brussel waren we aanwezig met onze clubstand met als thema 40 jaar 205, het “heilige nummer” van Peugeot. Drie verschillende uitvoeringen sierden onze “Franse” stand, een XE, een GTI en een Turbo16, dankzij de medewerking van clubleden en sponsor. Vrijdag reeds kort na de opening was er al veel volk op de beurs, op onze stand kregen we hoog bezoek met name Mr Thierry Peugeot, die speciaal gekomen was om ons een bezoek te brengen. Onze clubstand viel in de smaak bij het publiek afgaande op het aantal foto’s dat gemaakt werd en de leuke commentaren die we kregen. Ook de jury was enthousiast, met als resultaat dat we de 1e prijs wonnen in de categorie clubstands, een bekroning van ons mooie werk. Zaterdag en zondag ook veel volk op de beurs en onze stand, volgens de organisatie een recordeditie met een stijging van 12% in bezoekersaantallen. We blikken terug op een voor ons zeer geslaagde beurs, bedankt aan alle helpers en bezoekers van onze clubstand.
Sint-Elooidiner, Balen 3/12/2023 Als afsluiter voor de club evenementen ging ons jaarlijkse Sint-Elooidiner door in de mooie schuur van het wandel-en fietscafé “Iverans” te Balen. We genoten alweer van een lekker menuutje, voorafgegaan door een glaasje bubbels (niveau, contact,…). We waren allemaal braaf geweest, want de Sint bracht voor ieder van ons speculaas en voor de dames een mooie sleutelhanger. Het begon te sneeuwen, wat al een beetje kerstgevoel gaf maar wat er ook voor zorgde dat we op tijd terug naar huis vertrokken. Bedankt Jos en Nicole voor het organiseren van deze editie! Het was weer heel leuk en gezellig.

Blog

Peugeot Club Belgium Peugeot Club Belgium